Politica de Retur

Politica de Returnare

Politica noastră durează 30 de zile. Dacă au trecut 30 de zile de la cumpărare, din păcate nu vă putem oferi o rambursare sau un schimb.

 Pentru a fi eligibil pentru o returnare, articolul dvs. trebuie să fie neutilizat și în aceeași stare în care l-ați primit. De asemenea, trebuie să fie în ambalajul original.

 

Pentru a face o returnare, trebuie să ne arătați o chitanță sau o dovadă a achiziției dumneavostră.

Rambursări (dacă este cazul)

După ce am primit și inspectat articolul returnat, vă vom trimite un e-mail pentru a confirma că l-am primit. De asemenea, vă vom notifica decizia noastră de a aproba sau respinge cererea dvs. de rambursare.

Dacă solicitarea dvs. este aprobată, atunci rambursarea dvs. va fi procesată și un credit va fi aplicat automat cardului dvs. de credit sau metodei de plată inițiale.

Rambursări cu întârziere sau lipsă (dacă este cazul)

Dacă nu ați primit încă rambursarea, în primul rand vă rugăm să verificați din nou contul bancar, iar apoi, contactați entitatea care a emis cardul dvs. de credit, deoarece poate exista o întârziere înainte ca rambursarea dvs. să fie publicată oficial.

Dacă ați făcut toate acestea și încă nu ați primit rambursarea, vă rugăm să ne contactați pe adresa de e-mail: ingaiamblea@gmail.com.

Articole reduse (dacă este cazul)

Doar articolele cu preț obișnuit pot fi rambursate. Din păcate, articolele reduse nu sunt rambursabile.

Schimburi (dacă este cazul)

 

Înlocuim un articol numai dacă este defect sau deteriorat. Dacă în acest caz doriți să îl schimbați pentru același articol, trimiteți-ne un e-mail la Ingaiamblea@gmail.com

 Cadouri

Dacă articolul returnat a fost identificat ca un cadou la cumpărare și ți-a fost trimis direct, vei primi un credit cadou egal cu valoarea returnării tale. Odată ce am primit articolul returnat, vi se va trimite un certificat cadou.

Dacă elementul nu a fost identificat ca un cadou în timpul achiziției sau dacă cel care a dat cadoul a preferat să primească articolul mai întâi și să vi-l dea ulterior, vom emite o rambursare celui care a dat cadoul. și va ști că ați returnat articolul.

Veți fi responsabil pentru plata propriilor costuri de expediere pentru returnarea articolului. Costurile de expediere sunt nerambursabile. Dacă primiți o rambursare, costul de returnare va fi dedus din acesta.

În funcție de locul în care locuiți, timpul necesar pentru a primi produsul schimbat poate varia.

Dacă expediați un articol de peste 75 euro, ar trebui să luați în considerare utilizarea unui serviciu de livrare care vă permite să urmăriți livrarea sau să cumpărați asigurarea de livrare. Nu garantăm că vom primi articolul returnat.