FAQ

FAQ

Care sunt perioadele de livrare pentru produsele dvs.?

Dureaza 1-2 zile pentru a procesa comanda dvs. și apoi 2-3 săptămâni pana cand primiti produsul comandat.

Expediați în toată lumea?

Da, absolut. Livram in TOATA lumea.

De unde livrați produsul?

Birourile noastre sunt situate în Paris, Franța.

Furnizați informații de urmărire / urmărire a produselor?

Da, așteptați 3 zile după plasarea comenzii și întrebați-ne prin e-mail la ingaiamblea@gmail.com

Am primit un articol deteriorat. Ce pot sa fac?

Ne pare rău să auzim asta. Trebuie doar să ne trimiteți o imagine a articolului deteriorat în cauză la adresa de e-mail: ingaiamblea@gmail.com și vă vom trimite un articol similar de înlocuire cât mai curând posibil.

Unde sunteți  situați?

Ne aflăm în Paris, în Franța.

Incă nu am primit comanda mea. De ce durează atât de mult? 

Ne cerem scuze pentru intarziere. Uneori, transportul internațional poate dura mai mult decât se aștepta din cauza vămi. Cu toate acestea, puteți urmări comanda dvs. și puteți vedea unde se află în orice moment. Dacă totuși simțiți că aveți nevoie de ajutor pentru urmărirea coletului sau doriți să ne întrebați despre acesta, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la următoarea adresă: ingaiamblea@gmail.com

Aveți o politică de rambursare?

Facem tot posibilul pentru a rezolva orice problemă pe care clienții noștri o pot întâlni online cu articolele lor. Dacă totuși doriți să primiți la comanda dvs., putem desigur să finalizăm plata, în cazul în care contestația se face în termen de 30 de zile de la data comenzii și că produsul (produsele) în cauză nu sunt vândute. Pentru mai multe informații, vă rugăm să citiți mai multe despre politica noastră de rambursare.